Uitleg logo


  •   zaterdag 20 januari 2024

In het  logo van Coaching Praktijk Mergelland is met enige fantasie het teken, een gedraaid lint, in de vorm van een 8 te herkennen. Dit wordt een  Lemniscaat genoemd en is het meest bekend uit de wiskunde, waar het staat voor oneindig.
 
Coaching Praktijk Mergelland wil de Lemniscaat als symbool gaan gebruiken. 
Het staat voor: oneindig, eeuwige beweging, zonder begin en zonder einde, interafhankelijkheid, alles is samengesteld.
De Lemniscaat methode gebruikt het symbool als verwijzing naar de specifieke dynamiek: met de flow mee bewegen, zoeken naar evenwichten, tegenstellingen transformeren tot samenstellingen, veranderingen zien als een constante, voortdurend in dialoog gaan, flexibel denken, de weg van het midden zoeken en extreme posities vermijden. En al dat bewegen draait rond een middelpunt: de kernvraag die nu aan de orde is.

Als u naar het symbool van Coaching Praktijk Mergelland kijkt ziet u drie losse elementen die op hun manier weer met elkaar verbonden zijn. De drie losse elementen zijn binnen de Coaching Praktijk Mergelland te zien als de pijlers van de praktijk:  

Stress en Burn-out  | Angst(en) en depressieve klachten |  Trauma
 
De kleuren van het logo zijn de kleuren van het Mergelland. Licht groen, donder groen en donker blauw.
Dit maakt het logo uniek en bijzonder waardoor het past bij hetgeen wat Coaching Praktijk Mergelland wilt zijn. Een unieke bijzondere praktijk waarin de mens centraal staat.
Ons motto is dan ook "Iedereen telt serieus mee!"
Share our website